Otomatik şanzıman Tork konvektörü, debriyaj, servo, hidrolik sistemi, selonoid, subap ve vites kademeleri gibi unsurları içinde barındırır. Otomatik şanzımanın en büyük özelliklerinden biri üretici firmaların en uygun hızlanma ve tork devirlerini hesaba katarak ayarladıkları vites değişim süreleridir. Bu sayede kullanıcı hatasından oluşabilecek sorunların en aza indirgenmesi ve aracın yakıt ekonomisine katkıda bulunması sağlanır.
Manuel şanzımanlar motordaki gücü tekerleklere taşırken debriyaja ihtiyaç duyarken otomatik şanzıman bu işi tork dönüşümü yapan yağ içerikli bir sistem aracılığıyla halledilir. Yarı otomatik şanzımanlı araçlarda ise vites değişimi debriyaj olmadan manuel olarak yapılabilmektedir. Bu araçlarda ise kavrama elektronik veya vakum sistemi ile kontrol edilmektedir. Otomobilinizin her parçası gibi otomatik şanzımanda bakıma gereksinim duyar. Aracın ve şanzımanın tipine göre yapılması gereken bakım süreleri aracın el kitabında bulunabilir. Genel olarak uygulanan bakım her 40.000 kilometrede yada 2 yılda bir şanzıman yağının ve filtresinin değiştirilmesidir. Kendi aracınızın yağ değişim kilometresini garanti ve bakım el kitabından öğrenebilirsiniz.
Şanzıman Yağı Nasıl Kontrol Edilir?
Atco Otomatik Şanzıman Servisi – İstanbul Kartal: 0850 640 0685 – Dahili: 12 Atco Otomatik Şanzıman Servisi – İstanbul Levent: 0850 640 0685 – Dahili: 18 Atco Otomatik Şanzıman Servisi Ankara: 0850 640 0685 – Dahili: 21 Atco Otomatik Şanzıman Servisi İzmir: 0850 640 0685 – Dahili: 23
4 thoughts on “Otomatik Şanzıman Bakımı”